Rólunk írták:

Kék kitérők a kékről, avagy látnivalók Szarvaskőn

A Bükk délnyugati szegletében, hegyek közé szorulva egy festői fekvésű kis falura bukkanunk, ahol nem csupán hazánk egyik legmutatósabb vasútvonala halad keresztül, hanem az Országos Kéktúra egyik legszebb szakasza is. Szarvaskő határában, a kék út rövid leágazásaival nem csupán a települést, de környék vadregényes völgyszorosát is madártávlatból szemlélhetjük, továbbá az itt kibukkanó érdekes kövek a bükki tájról szerzett ismereteinket is gazdagítják.

A Turista, Természetjáró Magazin cikke teljes terjedelmében elolvasható a következő linken: megtekintés

2021.10.23 Csipkebogyó fesztivál

Az idei Csipkebogyó fesztiválon készült írásos-, kép-, valamint videótartalmakat gyűjtöttük össze:

HEOL: „Csipkebogyó fesztiválon mutatta be újra hagyományait Szarvaskő”

A HEOL galériája megtekinthető az alábbi linken.

A HEOL kapcsolódó cikke elolvasható itt.

EgerHírek: „Remek volt az idei Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskőben”

A cikk és a képek megtekinthetőek az alábbi linken.

Elkészült a szarvaskői vár virtuális rekonstrukciója

Lakossági kezdeményezésre indult el 2015-ben a szarvaskői vár virtuális rekonstrukciójának gondolata, melyet Balla Marianna polgármester is felkarolt. A cél az volt, hogy a turisták egyáltalán tudják azt, hogy Szarvaskőben volt vár, hiszen a látogatók sokszor csak a zászlóhoz akarnak feljutni, nem tudják, hogy a kőhalom helyén egykor vár állt.

A TVEGER riportja megtekinthető az alábbi linken: megtekintés

Utazás a Szarvaskő várromhoz, kirándulás a Bükkben

„A festői Szarvaskőre utazunk. Teszünk egy kirándulást az egykori várromnál ès  túrázunk a Keselyű hegy elkèpesztő sziklaormainál. Az 1200-as èvekben èpült várból ma már szinte semmi sem maradt, de a magaslatról gyönyörű kilátás nyílik az egèsz falura. Mindez Egertől 15 perc utazás autóval…”

A Best Moments Creative Team videója a Youtube-on elérhető a következő linken: megtekintés

A szarvaskői párnalávák üzenete

Az Egertől északra fekvő Szarvaskő falucska környéke különleges és magyarországi szinten is egyedülálló, ritka földtani képződményeket rejt. Az itt található természetes (pl. vízmosások oldalai) és mesterséges (pl. egykori kőfejtők) geológiai feltárások nyitott könyvként mutatják be a terület különféle kőzeteit, amelyek évszázmilliók történéseit mesélik el.

A Turista Magazin cikke teljes terjedelmébel az alábbi linken olvasható: megtekintés

Nézd meg milyen volt Szarvaskő vára!

Bár egy kisebb faldarab még állt az előző évszázadban a falu melletti sziklán, mostanra valóban semmi nem maradt a csodás épületből. A modern technikának köszönhetően azonban láthatjuk, milyen is volt ez az Egerhez közeli vár.

Az EgerHírek cikke teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi linken: elolvasom