Aktualitások:

Kedves Szülők, kedves Anyukák!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2023.02.14-én 17 órakor a községi Könyvtárba, ahol Szabó Győzőné Magdi pszichológus tart interaktív előadást a „Anya-gyermek kapcsolat, a kötődés rövid és hosszútávú hatásai” témakörben.

Kocsa Erika
polgármester

Gondosóra program időseknek

GONDOSÓRA PROGRAM IDŐSEKNEK

Kedves Szarvaskői Lakosok!

Önkormányzatunk felajánlja segítségét a Szarvaskő településen élő idős emberek számára a Gondosóra programba való csatlakozáshoz

Hogyan működik a GONDOSÓRA program?

A programba való belépés internetes regisztrációval kezdődik, melyet a 65.életévét betöltött személy, vagy általa megbízott hozzátartozója végezhet www.gondosora.hu webhelyen.

Ezt követően kapja meg az igénylő személy az ingyenes Gondosórát, mely egy egyszerű karon vagy nyakban viselhető eszköz.

A program egy országos jelzőrendszerre épül, melynek során a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphetnek a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben a diszpécserek úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása csak egy, a programba való belépéskor megadott kontakt személy (hozzátartozó, szomszéd …) bevonásával oldható meg, a már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi a kapcsolatot a kontakt személlyel, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

Azért fontos, hogy minden Gondosóra felhasználónak legyen megadva legalább egy (de több személy is megadható) kontaktszemélye, mert ha olyan helyzet áll elő, amit a diszpécserek nem tudnak megoldani (pl. személyes jelenlétre van szükség mert elesett az ügyfél az udvaron, közművekkel kapcsolatos ügyintézésre van szükség….), akkor kell valaki, akit értesíteni lehet és gyorsan mozgósítható. Az a legszerencsésebb, ha az első helyen megadott kontaktszemély a közelben lakik és bizalmi kapcsolatot ápolnak egymással.

Kérjük, hogy a program működésével kapcsolatos további információk megbeszélése, vagy a regisztráció elvégzéséhez szükséges segítség esetén szíveskedjenek – személyesen, vagy telefonon – jelentkezni az Önkormányzatnál.

Nagy Sándorné alpolgármester
Szarvaskő Község Önkormányzata nevében

Ingyenes jóga lehetőség

Kedves Lakosok!

Jan. 25-én szerdán 17.30 órától a helyi lakosok számára ingyenes jóga csoport indul a községi Könyvtárban szakképzett jógaoktató vezetésével.
A csoport heti 1 X rendszerességgel, – a hely befogadó képessége miatt – korlátozott létszámmal működik.

Kocsa Erika
polgármester

Baba-Mama Klub

Kedves Szülők!

Jan. 27-től heti rendszerességgel megkezdi működését a baba-mama klub. Vezetője Tóth Eszter helyben lakó  gyógypedagógus.
A helyi lakosok számára a részvétel térítésmentes.
Várunk minden érdeklődő kisgyermekes anyukát.

Kocsa Erika
polgármester