GONDOSÓRA PROGRAM IDŐSEKNEK

Kedves Szarvaskői Lakosok!

Önkormányzatunk felajánlja segítségét a Szarvaskő településen élő idős emberek számára a Gondosóra programba való csatlakozáshoz

Hogyan működik a GONDOSÓRA program?

A programba való belépés internetes regisztrációval kezdődik, melyet a 65.életévét betöltött személy, vagy általa megbízott hozzátartozója végezhet www.gondosora.hu webhelyen.

Ezt követően kapja meg az igénylő személy az ingyenes Gondosórát, mely egy egyszerű karon vagy nyakban viselhető eszköz.

A program egy országos jelzőrendszerre épül, melynek során a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphetnek a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben a diszpécserek úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása csak egy, a programba való belépéskor megadott kontakt személy (hozzátartozó, szomszéd …) bevonásával oldható meg, a már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi a kapcsolatot a kontakt személlyel, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

Azért fontos, hogy minden Gondosóra felhasználónak legyen megadva legalább egy (de több személy is megadható) kontaktszemélye, mert ha olyan helyzet áll elő, amit a diszpécserek nem tudnak megoldani (pl. személyes jelenlétre van szükség mert elesett az ügyfél az udvaron, közművekkel kapcsolatos ügyintézésre van szükség….), akkor kell valaki, akit értesíteni lehet és gyorsan mozgósítható. Az a legszerencsésebb, ha az első helyen megadott kontaktszemély a közelben lakik és bizalmi kapcsolatot ápolnak egymással.

Kérjük, hogy a program működésével kapcsolatos további információk megbeszélése, vagy a regisztráció elvégzéséhez szükséges segítség esetén szíveskedjenek – személyesen, vagy telefonon – jelentkezni az Önkormányzatnál.

Nagy Sándorné alpolgármester
Szarvaskő Község Önkormányzata nevében