A település fölé magasodó kilátóról a Magyar Természetjáró Szövetség weboldalán találunk egy részletes összefoglalót:

„Ez a 360 méter magas kiemelkedés a község dél-keleti határában található. 2004-ben egy mobilszolgáltató épített ide átjátszótornyot, de erre csak úgy kapott engedélyt a községtől, ha egyben kilátót is épít ide. Ennek a kölcsönösen előnyös megállapodásnak köszönhetően a tornyot részben elfedi a fából készült kilátó, másrészt a turisták a 30 méteres magasságból elképesztő körpanorámát élvezhetnek. Rálátunk az apró településre és az Eger-patak vulkanikus szurdokára éppúgy, mint a Bükk-fennsík köveinek vonulatára, valamint a távolabbi Egerre. A kilátó egyszintes, de felülről fedett.

A település központjától a K\ jelzésen 11 állomásos geológiai tanösvény-hálózatot építettek ki. A közel 10 km-es útvonal felvezet a Várhegyre, a beszédes nevű Akasztó-hegyre és a Major-tetői kilátóhoz is.” (Forrás: https://www.termeszetjaro.hu/hu/poi/kilato/major-tetoi-kilato-szarvasko-/32974584/ )

 

A kilátó egész évben látogatható, ám megközelítéséhez a gyalogtúrát ajánljuk, gépkocsival csak száraz időben és akkor is csak saját felelősségre induljanak el!