Azt, hogy miért van szükség az otthonmaradásra, én már nem próbálom megmagyarázni. Úgy gondolom, a kormányzati propaganda erőteljesen rámutat erre, minden portálon lehet hallani, mindenkihez elért ez az üzenet.

Én most szűkebb hazánk lakóihoz, a szarvaskőiekhez szólok.

Kedves szarvaskői lakosok, illetve itt tartózkodók!

A pénteki és szombati falu és külterület bejárás során örömmel tapasztalom, hogy nincs pánikhangulat, szeretném ha ez így is maradna. Fel kell azonban hívnom mindenki figyelmét arra, hogy a koronavírus továbbterjedése esetén nagy összefogásra lesz szükségünk, azért, hogy az idősek, betegek számíthassanak az önkormányzat és a tenni akaró lakosok segítségére.

Az összefogásból egyszer már jelesre vizsgáztunk, ami alapot ad arra, hogy bízhatunk az itt élők önzetlen segítségében.

A mostani helyzet nehezebb lesz, mert hosszabb időtartamú, több embert érintő, nagyobb szervezést igénylő feladat áll előttünk.

Észleltem azt is, hogy az eleddig üres, régen nem látogatott ingatlanok körül mozgás van, a nagyobb városokban élők a szarvaskői ingatlanjaik lakhatóvá tételén dolgoznak. Számíthatunk arra, hogy a külterületeken megnövekszik a lakók száma.

Mindannyian tudjuk, hogy a helyi „probléma” megoldása a polgármester feladata, de azt is láthatjuk, hogy egy-két ember kevés lesz, ha a vírus tovább terjed, illetve, ha többen vállalják az önkéntes karantént. Köszönöm azoknak, akik már jelezték felém, hogy számíthatok rájuk. Úgy gondolom, ezen az oldalon jut el a tenni tudó lakosság legnagyobb részéhez az üzenetem, ezért itt kérem, hogy az alábbiakat jelezzétek felém, vagy itt a hozzászólásoknál, vagy messenger-üzenetben:

  • önkéntes segítséget tudsz vállalni, (esetleg jelölve, hogy milyen területen)
  • tudomásod van arról, hogy az eddig lakatlan ingatlanban életvitelszerűen élnek (erre azért lenne nagy szükségem, mert tudnunk kell, hogy akut betegségben szenvedő, kismama, mozgáskorlátozott stb. tartózkodik településünkön)
  • bármilyen ötleted van a helyzet kezelésére, vagy bármilyen egyéb információval rendelkezel

Kérek mindenkit, hogy figyelje, segítse szomszédait, amennyiben valaki még nem ismerné és  szüksége van a telefonszámomra, a 06/70/671-4218-as számom elérhető vagyok.

Vigyázzunk egymásra – segítsünk egymásnak!

 

 

Szabóné Balla Marianna

polgármester