2015. január 7. 19:15 P. A.

 

SZARVASKŐ | Bárki használhatja a település jégpályáját az állomáskertben. 

A hagyományosnak mondható betlehemnek máig csodájára járnak Szarvaskőben. A termésből készült szent család azonban nem az egyetlen érdekesség télen a faluban, idén ugyanis több újdonsággal is készültek az ünnepekre. Az egyik ilyen különlegesség a kívánságfa, ahová bárki felírhatta vágyait. Ezek között szerepelt egy korcsolyapálya, ami 2014. utolsó napjára el is készült.

Szabóné Balla Marianna, a község polgármestere elárulta, figyelték a meteorológiai előrejelzést, s látták, több napos fagy várható, ezért úgy döntöttek, jégpályát nyitnak a faluban, egészen pontosan az állomáskerti szabadidőparkban. Az ötletet tett követte, az önkormányzatnál rendelkezésre állt a faanyag, s többen jelezték, szívesen segítenek az építkezésben.

Igazi összefogás eredménye tehát a lehetőség, amely rendkívül népszerűnek bizonyul, hiszen kicsik és nagyok gyakorta keresik fel a pályát. Vannak, akik rutinosan csúsznak, egy-két figurát is bevállalnak, míg mások csak most tanulják, hogyan is kell talpon maradni a jégen. A pálya ingyen használható, s a községvezetés már most tervezi, hogy a következő télre hogyan bővíti, színesíti a lehetőségeket a helyiek és a vendégek számára.