2014. október 26. 16:10 J. H

 

SZARVASKŐ | Csipkebogyó Fesztivált tartottak szombaton Szarvaskőben. Az Állomáskerti Szabadidőpark színültig telt. 

Bár a nyár véget ért, s az utóbbi napokban a rengeteg eső sokak kedvét elvette a szabadtéri programoktól, ám a szombati Csipkebogyó Fesztiválra még a Nap is kisütött Szarvaskőben. Az Állomáskerti Szabadidőpark színültig telt kézműves portékáikat kínáló árusokkal, játékok után kutató gyermekekkel és hamisítatlan magyar finomságokat kóstolgató felnőttekkel.

Az esemény középpontjában természetesen a program névadó gyümölcse, a csipkebogyó, azaz másik nevén a hecsedli volt, amiből nem csupán lekvárt, hanem teát, szörpöt, sőt, még bort is lehet készíteni, méghozzá nem is akármilyet!

 

Az érdeklődők megismerhették a csipkelekvár készítésének titkait, kiderült, a kis bogyók passzírozása korántsem egyszerű feladat, ám a különleges szirupszerű finomság íze minden fáradtságért kárpótol. A jelenlévők felszállhattak a Bogyójáratra, s megcsodálhatták Szarvaskő szépségeit, a közös túra alkalmával persze hecsedlit is szedhettek. Erre a napra még a Tájház is kinyitott a faluban, a helyiek összefogásának és szorgos munkájának köszönhetően.

A nap folyamán műsort adott a Palmetta és a Makám zenekar, Tarnai Kiss László, illetve Leblanc Győző és Tóth Éva is.