Kedves Olvasó!

Tisztelettel köszöntöm Önt Szarvaskő község, sokak szerint a „csipkelekvár hazája” honlapján.  Megtisztelő számomra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Tóth István, Szarvaskő szülötte szavainál szebben nem tudnám meghatározni településünk földrajzi fekvését.

„Szarvaskő a Bükk-hegység egyik gyöngyszeme, Eger városától kb. 10 km-re fekszik az Egri völgyben, az Eger-patak és a Bükk egyetlen É-D-i vasúti és közúti átjárója mentén ott, ahol kissé enged a sziklahegyek szorítása. A hegyek által teljes körben átölelve terül el, csodálatosan szép természeti környezetben, amely hirtelen, átmenet nélkül tárul az idelátogató elé. A távolabbi kilátást a faluból a hegyek teljes körben eltakarják, de amit közelről lát az ember, az maga a csoda, mert itt a természet minden ház küszöbéig ér.”

Weblapunk célja egyrészt, hogy a faluban élők számára a gyors informatikai eszközökkel is elérhetők legyenek a közérdekű információk, ily módon is erősítve a naprakész tájékoztatást -,  mert tisztában vagyok azzal, hogy településünk csak úgy haladhat előre, ha meg tudjuk tartani azt a lakossági összefogást, amit a választásokat követően már bizonyítottunk, s melynek elengedhetetlen feltétele az információk folyamatos megosztása. Ez a honlap természetesen nem pótolhatja a személyes találkozásokat, beszélgetéseket, de hozzájárul a hírek gyors áramlásához.

Másrészt nem titkolt célunk, hogy felkeltsük a virtuális látogatók érdeklődését, elnyerjük rokonszenvüket és személyes látogatásra ösztönözzük őket.

Reményeim szerint a honlapunkon fellelhető információk meggyőzik Önt arról, hogy érdemes ezt a kis települést személyesen is megtekinteni, megízlelni a méltán híres csipkelekvárt és megtapasztalni Szarvaskő község vendégszeretetét.

 

Szabóné Balla Marianna
 
polgármester